zondag 17 mei 2020

maandag 18 mei

Het is maandag 18 mei

Hallokes iedereen,

Ik begin de week met heel fijn nieuws. Meester Diego liet me weten dat hij voor de 3e keer papa is gewoon. Na 2 dochters heeft hij nu een zoon. Hij heet Leon en is de broer van Elle en Renée. Als je hem proficiat wil wensen kan je dat doen op zijn mailadres diego.soenen@gmail.comDeze week hebben jullie maar 3 dagen taakjes. Donderdag is het Hemelvaartsdag en vrijdag is een extra vrije dag die daaraan gekoppeld is. Dus voor die 3 dagen geven we er een lap op.

We starten de dag met het 4e pictomotionfilmpje!


Dit heb je vandaag nodig:
FRANS: boek - dialoogje - powerpoint  - kweetete
SPELLING: kijker 7 -woordenhamster - proevenschriftje -  kweetet
WISKUNDE: target 7 - rekenschrift - rakkertje
WERO: je kennis van de voorbije week

FRANS (30 min)
 Kennismaking Contact 18
1) bekijk eerst het dialoogje (zie mail)
2) beluister de woordenschat in het filmpje hieronder
3) 2 oefeningen op kweetet

SPELLING (45 min.)
1) Verbeteren K7 les 7
2) Woordenhamster: ik schrijf de woorden met i als ie
eerste woord: figuur, laatste woord Brazilië
3) kweetet: 2 oefeningen


WISKUNDE (45 tot 60 min)
Jullie krijgen deze week 3 x een classroomtest op de leerstof van Target 6. Daarnaast starten we target 7 op. Dit bevat allemaal herhaling. 

1) verbeteren boekje Target 6 p 27-28-32
2) classroomtest: heel goed de afspraken lezen
3) Herhaling Romeinse cijfers: bekijk je rekenschrift met de tips (of rakkertje) 
    Target 7 Les 1: enkel p 1


WERO: Sterrenklas 2020 (60 min)                                                                                                            OOK VOOR DEZE OPDRACHT KRIJGEN JULLIE 2 DAGEN TIJD. 

Zijn jullie ondertussen echte Europa-experten? Dan is het tijd voor de grote finale! Voor deze finale lossen jullie een woordzoeker op door vragen te beantwoorden. In de vragen komen onderwerpen uit de drie thema's aan bod.
Je kan ook omgekeerd werken door eerst woorden te zoeken in de woordzoeker en dan die woorden bij de juiste vragen te schrijven. 

De letters die overblijven in de woordzoeker, vormen samen een zin. Dat is de oplossing van de wedstrijd.  Zorg dat je tegen 14 uur op de praatbox zit en deze opdracht zo goed mogelijk gemaakt hebt. Jullie krijgen de kans om dan samen elkaar nog te helpen. Uiteindelijk krijg ik dan morgen van jullie het antwoord te horen en stuur ik dan het antwoordformulier op. Veel Succes!!!!!!!!!!!!!!!!

Je vindt het document in je mail. WIe een afgedrukte versie nodig heeft, kan er eentje komen halen op school aan de GROENE POORT om 10u30-10u45. 

Groetjes, juf. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten